Ramt af skimmelsvamp? – Sådan forholder du dig

Ramt af skimmelsvamp? – Sådan forholder du dig

I denne artikel, vil du komme ind på emnet skimmelsvamp, som altombyg.dk får rigtig ange henvendelser om. Det er et problem, som mange oplever, især i gamle huse, som kan være sundhedsskadeligt, hvis man ikke får gjort noget ved det. Man kan sagtens have skimmelsvamp i ét rum, og ikke i andet, men det har også tendens til at sprede sig, da skimmelsvamp også indikere, hvordan den generelle hygiejne er i huset.

Hvad er skimmelsvamp?

Skimmelsvamp er en type svamp, der kan vokse overalt, hvor der er små fugtighedskilder. Det er meget almindeligt i fugtige klimaer, men det kan også forekomme indendørs. Det gælder især på badeværelset, hvor fugten fra det varme vand, og manglende udluftning, kan føre til skimmelsvamp på sigt.

Er du i tvivl om, du har skimmel i dit hus, så kan det være fordi, at det ikke er så tydeligt endnu. Det viser sig som mærke pletter, oftest grønbrune i farven på dine vægge, i hjørner eller i loftet. Der vil også være en forfærdelig lugt i rummet af mug.

Er skimmelsvamp farligt?

Skimmelsvamp er ikke, som sådan farlig for mennesker, og gør os ikke syge, hvis vi rører ved den eller indånder dens sporer. Men langvarig udsættelse for høje niveauer af skimmelsvamp kan dog øge risikoen for visse sundhedskomplikationer som astma og allergier. Derfor bør man tage det seriøst, når man finder tegn på skimmelsvamp, og man bør bekæmpe det øjeblikkeligt!

Hvordan bekæmpe man skimmelsvamp?

Du kan godt selv bekæmpe skimmelsvamp, hvis du har det i din bolig. Du kan behandle området med Rodalon eller Protox.

Det er dog vigtigt, når man begynder at bekæmpe svampen, at man får bugt med det hele, da det ellers vil begynde at sprede sig igen. Det kan også blive nødvendigt, at man foretager sig noget renovering og udskiftning, for at komme helt itl bunds med svampen. Det kan være nedtagning af tapet, da svampen godt kan ligge under tapetet, som kræver en grundig afregnings. Det kan også være fugerne på dit badeværelse, som trænger til at blive skiftet ud.

Det kan også være, at svampen er så voldsom, at du er nød til at få fat på en professionel, som har lidt stærkere kemikalier, samt en store erfaring med skimmelsvamp, som kan dræbe svampen helt.

Forbyggelselse af skimmelsvamp

Hvis du før har haft skimmelsvamp, så er det især vigtigt, at du forebygger, at der kommer svamp igen. At man får svamp i først omgang, er på grund af dårlig udluftning, da skimmelsvamp stortrives i fugtige omgivelser. Derfor kan man forebygge skimmelsvamp, ved netop ikke at holde huset fugtigt. Det kan man gøre ved at gøre følgende:

  • Luft ud flere gange dagligt, især efter at man har været i bad.
  • Brug af udsugningsventilator ved madlavning (altså emhætte).
  • Bruge en affugter, hvis der ikke er mulighed for at lufte ud, såsom i kælder eller på luftrum.
  • Tør vasketøj udendørs.
  • Sørg for, at der er ens temperatur i hele huset.
  • Undgå at stille møbler tæt op af vægge, da man mindsker luftcirkulationen.

Hvis du gerne vil vide mere om skimmelsvamp, og få gode tilbud til at bekæmpe det, så læs mere her.

admin

Skriv et svar

Siden er drevet af Linkcia ApS, CVR 39923831, Ingridsvej 70, 4070 Kirke Hyllinge